Joyzine.se


Recension - Skiva

Shout out out out out
Reintegration Time, 2010
Skivbolag: Normals Welcome Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-05-19
Hemsida: www.shoutoutoutoutout.com

Ni som åkt mycket på festival i era dagar har säkerligen stött på dem. Herrarna med stora högtalare som barrikaderat sig någonstans på ett stort campingområde och sedan spelar samma repetitiva dansmusik om och om och om igen tills festivalen nåt sin ände. Nik Kozub och hans Shout out out out out skulle garanterat ha kunnat vara några av de där herrarna, för att inte tala om att gruppens musik skulle göra sig utmärkt i de stora högtalarna.

På ”Reintegration Time” får vi nämligen stifta bekantskap med ganska sölig och upprepande dansmusik som är som klippt och skuren för mörka sommarnätter där det luktar avslagen alkohol och lera om vart annat men där alla verkar vara väldigt glada ändå. Shout out out out out lirar med analoga synthar och mejslar fram ett sound som är lika hypnotiskt som det är medryckande.

Jag antar att en yngre version av mig själv skulle ha kunnat fastna i timtal och dansat tills fötterna blödde samtidigt som bra band på bra band försakades inne på festivalområdet om den här musiken råkat ljuda när jag passerade på campingområdet. Mitt nuvarande jag (som i och för sig helst undviker campingar i största möjliga mån) skulle förmodligen nicka gillande, kanske sitta i en solstol och njuta en stund, men sen ändå skynda vidare till de där spelningarna som fanns planerade i schemat.

Det ligger nämligen till så att även om Kozub med anhang bjuder på skönt laidback dansmusik, blir det lite för enahanda i slutändan. De saknar den där riktiga finessen som krävs för att en hel platta ska vara lika intressant som några enstaka låtar. Som ett avslappnat bakgrundssoundtrack, lite loungemusik-aktigt så där fyller det dock en väldigt stor funktion. Men då avnjuter jag det emellertid helst hemma i soffan med ett glas vin än med en burkvarm Blågul i handen på ett lerigt fält.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner