Joyzine.se


Recension - Skiva

Agnes
S/t, 2005
Skivbolag: SonyBMG
Av: Daniel Arosenius
Publicerad: 2006-01-03
Hemsida: www.agnescarlsson.se

Genomslagskraften som Idol 2005 har är nästan skrämmande. När Agnes omedelbart klättrar upp i toppen på varenda försäljningslista, trots att ingen egentligen har hört låtarna innan, är det nästan omöjligt att inte förundras över tiden som vi lever i. Hela konceptet byggde på att hjärntvätta svenska folket med Idolkonceptet. Vinnarens debutskiva skulle vara popig nog att gå hem hos den breda publiken och ligga färdig på skivdiskarna lagom till julhandeln. Uppenbarligen har Sony lyckats igen, för Agnes säljer som smör i solsken och stressar under tiden riket runt på signeringsturné. Det gäller att smida medan järnet är varmt.

Oavsett vad man tycker om konceptet är Agnes en mycket duktig sångerska, trots att hon är relativt ung. Hennes röst är mogen och hon vet mycket väl hur hon ska kontrollera den. Låtarna som hon har fått sätta tänderna i är, inte helt förvånande, platta poplåtar utan hjärta. Balladen I Believe är däremot fin och lagom smörig, fast den kunde egentligen lika gärna ha varit skriven till Westlife. Uppiggande öppningsspåret Stranded är helt klart plattans bästa spår med sitt medryckande sväng. Däremot kan man fråga sig varför man har spätt ut skivan med en hemsk version av What a feeling, soundtracket till filmen Flashdance med Irene Cara I övrigt är det många av spåren som bara flyter förbi, lämnar knappt några avtryck alls efter sig.

Det är synd att Sony har snålat med produktionen och inte kostat på sig att spela in med riktiga instrument. Programmerade trummor och synthar ligger som en såsig matta i bakgrunden och Agnes gör sitt bästa för att ge liv åt de anspråkslösa låtarna.

Förhoppningsvis kommer Agnes få lite bättre material att jobba med i framtiden och då är jag mycket nyfiken på resultatet. Det här är trots allt bara början, troligen början på något ganska stort.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

De bästa skivorna 1999
Årets bästa skivor 2005
Agnes Mercedes (2011-01-01)
Kent (1999-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner