Joyzine.se


Recension - Skiva

Oblivious
Goons and Masters, 2010
Skivbolag: Transubstans Records
Av: Erik Högkvist
Publicerad: 2010-04-13
Hemsida: myspace.com/oblivionlkpg

Var har jag hört det här förut? Det är frågan jag ställer mig själv efter att ha plöjt igenom Linköpingsbaserade Oblivious debutalbum ”Goons and Masters”. Svaret på den frågan är jag trots allt ganska säker på. Jag har aldrig hört det tidigare, men det känns bekant på grund av att Oblivious förmodade inspirationskällor ger sig tillkänna ganska frekvent genom hela plattan.

Stundtals hörs ekon från 70-talsikoner som Led Zeppelin, Black Sabbath och Deep Purple, men framförallt är det stoner á la Dozer, Clutch och Kyuss som framträder i den grymma riffkavalkad som Linköpingsbandet levererar.

Nog skrivet om eventuella influenser. ”Goons and Masters” är en mycket skickligt sammansatt debutplatta. Det känns verkligen som en enhetlig låtsamling, som helst ska avnjutas i sin helhet. Trots detta påstående tycker jag mig kunna identifiera skivans höjdpunkter i spår som de två tungvikarna Red Eyed Goon och Bring It on Home, i sammanhanget ganska lugna Dead and Night och avslutande Blind Faith.

Oblivious känns i slutändan ändå som en ny, frisk fläkt i musikvärlden och bra band kan man ju faktiskt aldrig få för mycket av. Jag har ibland perioder då jag nästan enbart lyssnar på spellistor bestående av band som Dozer och Clutch. Och vem vet, snart kanske den spellistan kommer att domineras av Oblivious? Fortsätter de utveckla sitt eget sound så är det ingen tvekan om att det kan bli så. De är en bra bit på vägen redan nu, men givetvis finns det en del som kan utvecklas. Inget band är perfekt.

Det finns gott om bra rockband idag som är på uppgång, men jag ser absolut inget hinder för att Oblivious skulle kunna bli ett av de band som vi ser mer och mer av framöver.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner