Joyzine.se


Recension - Skiva

Final Breath
Mind explosion, 2002
Skivbolag: Nuclear Blast
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-07-22
Hemsida: www.final-breath.de

Äntligen! Efter hur många misslyckanden som helst kommer slutligen en platta med ett tyskt band som förmår att mangla på ett riktigt bra sätt. Det tycks som om de tyska barnen blir uppfostrade till att älska kletig power metal. Rebellerna som trotsar detta och ändå satsar på piskmetal är allt som oftast usla. Jag kan i varje fall inte nämna många bra tyska metalplutoner. Men nu har Final Breath äntligen lyckats bryta trenden.

Med en charmerande blandning av dödsmetall och aggressiv thrash visar germanerna var skåpet ska stå. Jag imponeras främst av Jürgen Aumanns röstresurser. Killen förgyller verkligen låtarna med sina kompromisslösa vrål. ”Mind Explosion” är dock en något ojämn platta. I vissa kompositioner rör grabbarna till det lite för mycket. Musiken blir för komplex och det bottenlösa vansinne som strålar ut från plattans mästerverk förbyts till svårlyssnad ljudgegga. Om Final Breath inriktat sig mer på att skriva raka och frustrerade käftsmällar skulle den här skivan glimra.

”Mind Explosion” har ett par höjdpunkter som får mig att rysa av välbehag. Nondescript och Careless är väl avvägda thrashkarameller och hitmelodin To live and to die är så grymt bra att jag inte vet var jag ska ta vägen. I just den kompositionen förenar Final Breath allt som gör thrash så bra. Melodi och eftertänksamhet blandas med vitglödgad vrede och ett fruktansvärt driv. Det kanske börjar ljusna på den tyska metalscenen trots allt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner