Joyzine.se


Recension - Demo

Japonica
Demo
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-08-18
Hemsida: myspace.com/linaholm

Någon längtan efter att göra något originellt och förnya popmusiken tycks hon definitivt inte ha, Lina Holm alias Japonica. Snarare verkar den här demoinspelningen handla om möjligheten att få sjunga av sig, att få testa sina vingar tillsammans med ett band och grunda för något som kanske kan komma längre fram. Jag köper konceptet helt och hållet.

Vad vi snackar om är tre låtar klassisk feelgodpop där två rusar fram i spattigt tempo medan avslutande Tomorrow i klassisk anda är en regelrätt ballad som drar in lite melankoli i atmosfären. Innan den tillåts fånga uppmärksamheten handlar det emellertid om tongångar som lockar till handklapp, svajigt nynnande och ett eller annat stelbent danssteg. Japonica vet vad som har gjorts i Sverige de senaste tio åren och tycker uppenbarligen att det är lika bra att fortsätta på den linjen.

Sångrösten är kanske en aning gäll för min smak, men Lina Holm hanterar den väl och kontrasterar på sina håll riktigt snyggt mot det ivrigt plinkande piano som fyller upp ljudbilden i så väl I play it safe som I'm not gonna stay. Det hörs att det handlar om demonivå, men är ändå inte jättelångt borta från de mer etablerade scenerna. Japonica är ingen stjärna, men som lättsam popunderhållning fungerar hon utan några som helst invändningar.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Lina Horner

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


anonym, 2010-01-05 16:23:19 (79.102.158.85)

Jag tycker att Japonica är helt underbar. Fantastiska låtar & texter, och hon är absolut en stjärna ;-)

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner