Joyzine.se


Recension - Skiva

Cocktail Slippers
Mastermind, 2008
Skivbolag: Wicked Cool Records
Av: Johannes Ådén
Publicerad: 2009-04-18
Hemsida: www.cocktailslippers.com

När jag suttit och googlat på Cocktail Slippers har ”female band” ofta varit återkommande. Till och med på bandets hemsida matas vi med information om att det här minsann är ett ”tjejband”. Herregud, är inte det totalt irrelevant? Kommer vi någonsin att få ett jämställt samhälle?

Med en mer lo-fi-aktig produktion hade det Oslo-baserade bandet varit något av hippaste just nu. Möjligtvis ett djärvt påstående med tanke på den The Donnas-inspirerade icke-intellektuella garagerock de spelar, men hur många lo-fi-punkiga band finns det nu inte som hypas både hit och dit?

Förutom den nämnda garagerocken ekar det spår av både girl group-scenen från 60-talet och, faktiskt, britpopen när den fortfarande var intressant (90-talet, var tog du vägen?). En eloge ska ges till Cocktail Slippers för att de inte kör på konsekvent gitarrhamrande à la The Donnas, utan låter den mer sårbara sidan träda fram. Under dessa partier låter bandet faktiskt som ett Pipettes med mer dist på gitarrerna och hårdare attityd.

Om de lugnare delarna av Cocktail Slippers raffineras och de hjärndöda, gitarrmanglande delarna slopas kommer nästa album, som snart släpps, vara en pärla. Ett namnbyte hade inte heller varit fel; Cocktail Slippers, vilket gräsligt namn.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Cocktail Slippers (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner