Joyzine.se


Recension - Skiva

Dying Fetus
War Of Attrition, 2007
Skivbolag: Relapse Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-03-20
Hemsida: www.dyingfetus.com

I sina bästa stunder, när de lyckas få stenhårt och tekniskt att gå hand i hand, är Dying Fetus ett våldsamt bra band. Så har det alltid varit, oavsett hur många medlemmar som kommit och gått, och ”War of attrition” är inget undantag.

Problemet för det långlivade jänkargänget är dock att de aldrig lyckats hålla den höga nivån rakt igenom en hel platta. Deras tekniskt invecklade dödsgrind blir lätt lite väl mastig när de ska vända ut och in på varje riff och låta trummorna smattra i alla upptänkliga takter, allt så klart i motorvägsfart. Även på ”War of attrition” upplever jag några partier för mycket där det bara handlar om slakt och där dynamiken, som trots allt är Dying Fetus signum, hamnar i baksätet.

När det fungerar är det dock briljant. Dying Fetus lirar till och med riktigt svängigt på flera håll. Med en vansinnessnabb trummis och riffmakare av rang är det kanske inte så konstigt att det fungerar. I de bästa bitarna känns det bokstavligt talat som att bli överkörd av en lastbil. Vilket i sammanhanget är väldigt positivt.

Det är när gruppens tekniska finesser tillåts ha inflytande utan att ta överhanden ”War of attrition” tänder på alla cylindrar. Ett tag tyckte jag att avkomman Misery Index överglänste moderskeppet. Frågan är om inte Dying Fetus tagit över ledarpositionen igen. Teknik och brutalitet i fin symbios som sagt, det är då gänget är som bäst. Gamla fans lär inte bli besvikna.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner