Joyzine.se


Recension - Skiva

Tony Koma
Prelude, 2008
Skivbolag: Jota Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-02-21
Hemsida: myspace.com/tonykoma

Varför tror hiphoppare konstant att de skulle klara att fylla ut en platta med mängder av spår bättre än artister inom andra genrer? För inte kan det väl bara handla om oemotsagt övermod när hiphopartist efter hiphopartist klämmer in ohälsosamt många spår på sina plattor utan att ens vara i närheten av att komma undan med det. Kvantitet hellre än kvalitet verkar tyvärr vara ledorden inom hiphop mer än någon annan genre och Tony Koma är tyvärr inget undantag.

Jag är övertygad om att den här snubben skulle kunna åstadkomma en riktigt grym platta. Han har ett tilltalande flow, skönt kaxig framtoning och en röst som utan att bli en plattityd svävar mellan Promoe och Eminem. Men över 18 spår? Inte en chans. ”Prelude” innehåller alldeles för mycket utfyllnadsdynga för att det ska kunna fungera som ett bra album. Framförallt förstår jag inte alls varför snubben (vilket sker under skivans andra halva) prompt ska grotta ner sig i vocodad fulsoul med RnB-patos. Han är en god aggressionsrappare och borde ta fasta på det allena.

Följaktligen är ”Prelude” ett album som är kul ett tag, men som efter en stund tonar ut i tröstlöst oengagemang. Stiliga beats och frän rap förbyts i något såsigt radioglåm som inte gör någon glad. Kvalitet byts mot kvantitet av tveksam karaktär. Hiphop i ett nötskal på något sätt.

När ”Prelude” snurrat några varv är det enda lilla jag (176 centimeter och noll muskler) skulle vilja göra att ställa den tuffe tatuerade kepskillen Tony Koma mot väggen och säga, tänk rock, tänk kort!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


1655Stef, 2009-03-01 13:45:41 (85.229.130.107)

Håller med dig till viss del men nog var det lite överdrivet med "vocadad fulsoul". Han är faktiskt en bra sångare såväl som rappare. Men jag håller med dig angående antal spår. Men för det priset var det fan gött _)

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner