Joyzine.se


Recension - Skiva

Dear Superstar
Heartless, 2008
Skivbolag: Demolition Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-11-11
Hemsida: myspace.com/dearsuperstar

Hade man stängt in Backyard Babies, Killswitch Engage och Simple Plan i en studio och tvingat dem att verkligen kompromissa hade resultatet förmodligen låtit något i stil med ”Heartless”. Dear Superstar är lika inne på osande rock ’n’ roll som svävande metalcore och toppar gärna med några emotionella collegerockballader. Och för en gångs skull känns inte en kompromiss som något omedelbart negativt.

Med det sagt är det inte särskilt konstigt att gruppen utan problem kunnat dela scen med så vitt skiljda rockfenomen som Bullet for my valentine och Hanoi Rocks. Dear Superstar gör en intensiv grej som känns som klippt och skuren för liveformatet. Både i sina rockigare som sina mer metalosande partier. Vilka dessutom fogas ihop på ett smidigt sätt utan att det blir krystat.

”Heartless” dräller av direkta melodier och även om livslängden på de här kompositionerna säkerligen inte är särskilt lång är det kul att lyssna. Dear Superstar drar mig med sig och precis när det börjar bli lite stereotypt slänger de in en lindrande andningspaus a la Simple Plan. Utstuderat kan tyckas, men faktum är att det fungerar väldigt bra.

Musikaliska kompromisser ska undvikas in i det sista, men jag är övertygad om att Backyard Babies, Killswitch Engage och Simple Plan skulle gå raka vägen till puben för att fira efter att studiodörren låsts upp om resultatet av experimentet blev ”Heartless”.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Dear Superstar (2012-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner