Joyzine.se


Recension - Skiva

Dear Superstar
Damned Religion, 2012
Skivbolag: Blast Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-02-24
Hemsida: www.dearsuperstar.co.uk

Jag är fullständigt övertygad om att britterna själva tror att de skapar något som framstår som en solid helhet. Men bland Guns n' Roses-poser, tuggummipunkrefränger a la Sum 41 och tungsint Takida-rock är den röda tråden långa stunder farligt nära att brista.

Dear Superstar från Manchester presenterar således på sin andra långkörare ett hopkok av rockelement som var för sig fungerar alldeles utmärkt för att domptera publikmassor. Sammanfogat till en enhet blir det inte alls dåligt, om än rörigt. Många av låtarna på ”Damned Religion” har all potential i världen att bli sådana där gungande liverökare av klass. Det är upp till publiken att bestämma, men det brukar bli så med den här typen av material.

Däremot kan det kanske vara på sin plats att fundera lite över självbilden. Som skiva betraktad vill ”Damned Religion” som sagt dra åt lite väl många håll samtidigt. Vill Dear Superstar vara ett dekadent sleazeband eller en välkammad radiofavorit som får Rix FM att glatt spela in jinglar? Nog för att det är roligt med mångfald, men det är en fråga som Dear Superstar förr eller senare måste ställa sig.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Dear Superstar (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner