Joyzine.se


Recension - Skiva

Mimikry
Alderland, 2008
Skivbolag: Krypton Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-10-28
Hemsida: www.mimikry.nu

Det är nya tider nu. Hjalle och Heavy och deras Mimikry har velat ta sjumilakliv bort ifrån trallpunkepitetet som alltid hängt som en begränsande skugga över gruppen och faktum är att de lyckats riktigt bra. Med Chips Kiesbye som producent har ”Alderland” utvecklats till en punkig rock ’n’ rollorgie som låter som…ja som någonting som Chips Kiesbye haft sina dieseldoftande fingrar djupt involverade i.

Ljudbilden på ”Alderland” har precis samma kompakta karaktär som så lätt känns igen från Sator och Thåströms fenomenala comebackplatta från 1999. Det är Chips-soundet ut i minsta gitarrsträng och den komprimerade rockmattan är imponerande. Även om det bitvis saknas en aning punch när vers övergår i refräng. Större arrangemang hade varit intressant, men Mimikry har i alla fall lämnat trallpunkträsket en gång för alla.

Låtmässigt är det dock en lite annan femma. Visst har Mimikry sytt ihop ett par driviga nummer och sköna refränger här, men enformigheten är bedövande. ”Alderland” är samma låt tretton gånger om. Samma låt med samma typ av gnällkryptiska text. Lite mer variation och arrangemangstänk (eller avsevärt färre låtar) hade man faktiskt kunnat önska. Inte ens Mimikry-gänget själva skulle kunna påstå att låtarna skiljer sig särskilt mycket sinsemellan.

”Alderland” bjuder således på ett skönt sound, där det dock ska tilläggas att Mimikry är betydligt mer Malte X än Thåström, som inte riktigt hittat rätt ännu. Även om det mesta ljuder precis likadant sätter jag ändå ett extra plustecken bakom titelspåret, Vi kan klara det här och Tankar om dig. Skönt driv ska premieras, men till nästa gång önskar jag mig ett mer genomtänkt album.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Sommaren 2003 1
Mimikry (2002-01-01)
Mimikry (2004-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner