Joyzine.se


Recension - Skiva

Shadow
Forever Chaos, 2008
Skivbolag: Spikefarm Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-08-11
Hemsida: -

Man måste bortse från inledningsspåret Forever Chaos, en hiskelig bit där death metal fasas ihop med vedervärdiga power metalsolon som viner runt huvudet som den värsta av spärreldar. Vidare måste man ha överseende med att avslutande Black Magic är ett dåligt försök till Slayer-mangel och vatteneffekten som av någon outgrundlig anledning lagts på sången i Before true light.

Men gör man detta är de här asiaternas långkörare en riktigt angenäm historia. Bortsett från att de vill ha fingrarna i några kakskåp för mycket hanterar Shadow melodiös deaththrash på bästa sätt. ”Forever Chaos” låter som en modern variant av det sound In Flames karvade fram på ”Whoracle” en gång i tiden. Det är rätt och hårt, men samtidigt svåremotståndligt melodiskt. Precis som sådan här musik ska vara med andra ord.

Aversionen som kastar sig över mig och Shadow i skivans inledande fyra minuter byts under speltiden ut till en angenäm mysfylla som sedan störtdyker ner i ett abrupt slut på kvällen när Black Magic tar vid. På något sätt påminner det mig en hel del om verkligheten.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2005
Årets bästa 2011 enligt Erik Hammarström
Strangers in Wonderland (2008-01-01)
HIM (2001-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner