Joyzine.se


Recension - Skiva

HB
Frozen Inside, 2008
Skivbolag: Bullroser Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-08-05
Hemsida: www.hbmusic.net

HB blir på svenska ett ganska lustigt bandnamn, speciellt om man betänker att gänget har en strikt kristen framtoning och sjunger om dyrkan och himlen. Hur det är att slänga käft med Jesus över en dunk finkel har jag ingen aning om, men till Nightwish-minnande symfonimetal går det uppenbart alldeles utmärkt.

Jag lägger väl i och för sig ingen större värdering i om ett band har ett religiöst budskap eller inte, det är ju ändå musiken som är det viktiga. Men när det blir en mängd ”Jesus you are my saviour” (lyssna bara på The Love Song) blir det precis som hos de sataniska black metalbanden som gastar om Lucifer, en aning för mycket. Att vara övertydlig och skriva folk på näsan är sällan en bra sak. En lite mer subtil framtoning hade förmodligen fungerat bättre om det här finska gänget verkligen velat sprida sin mission.

Musikaliskt har de uppenbart snöat in på landsmännen i Nightwish och låter i många låtar inte alls olikt hur Within Temptation lät på 2001 års ”Mother Earth”-platta. Jag kan inte svära på det, det kan ju vara så att min förkunskap gör att jag tolkar in saker som inte finns där, men visst bär vissa av melodierna spår av lovsång. Inget fel i det, lovsånger har ofta ytterst tilltalande, känslofyllda melodier.

Som album betraktat är ”Frozen Inside” dock ett typiskt mellanverk. Det tilltalar rakt igenom, men andra grupper har gjort den här symfoniska metalvarianten med en duktig sångerska (i det här fallet Johanna Aaltonen) längst fram förr. Att det blir en riktig hit inom den kristna världen torde det dock inte råda någon tvekan om. Hardrock hallelujah…

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2011 enligt Johan Norström
Årets bästa 2012 enligt Nina Torbacke
Highball Shooters (2008-01-01)
Matchbook Romance (2006-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner