Joyzine.se


Recension - Skiva

Twentyinchburial
Radiovenom, 2006
Skivbolag: GSR Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-01-16
Hemsida: www.myspace.com/twentyinchburial

Som ett något hårdare Killswitch Engage, punkt. Mer behöver inte sägas för att beskriva ”Radiovenom”.

Men ändå, några tillägg bör göras. Främst som en form av försvarstal för Twentyinchburial. Bandet gör sig till exempel en rejäl otjänst genom att på sant amerikanskt emoglins-manér skriva ihop orden i så väl band- som skivnamnet. Gäng titulerade på det viset brukar skvallra om image framför musiken och otroligt tidskänsliga låtar som knappt ens överlever nästa månadsskifte. Så är inte alls fallet med Twentyinchburial, de har en självsäker grund i sin musik som kommer klara sig åtminstone några år.

Att droppa Killswitch Engage som omedelbar referens innebär att folk kommer att reagera på två olika sätt. Vissa kommer förutsätta att ”Radiovenom” är ren skit, andra att det är paradiset på jorden. En utsökt musikalisk produkt. Sanningen ligger någonstans däremellan. Portugiserna (metal från Lissabon hur coolt är inte det egentligen?) begagnar sig av samma skrik kontra skönsång-mix som dominerar listorna världen över, men ”Radiovenom” är inte riktigt lika putsad. Den är lite hårdare, kanterna är något mer spetsiga.

Som sagt, säger man att Twentyinchburial är Killswitch Engages något tuffare efterföljare har man sagt allt. Med andra ord är det stabilt light-mangel framfört av duktiga musiker. Men samtidigt en skiva som väger ganska lätt i fråga om originalitet och livslängd. Man minns inte låtarna från ”Radiovenom”, man minns stuket bandet använde sig av. Och eftersmaken är ändå förhållandevis god.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner