Joyzine.se


Recension - Skiva

Mike
Save the day, 2008
Skivbolag: Egen utgivning
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-05-14
Hemsida: www.mikeband.com

Lagom är bäst heter det ju. En klyscha som för det mesta är helt uppåt väggarna fel, men som skatepunkbandet Mike, precis som hela genren som sådan, anammat som bibelord. ”Save the day” är en tämligen anspråkslös historia som ger precis vad som förväntas och inte gör någon besviken.

De som gillar sitt Green Day från 90-talet och inte bangar för att hinka några billiga amerikanska blaskbärs till tonerna av NOFX kommer att gilla Mike. Rent tekniskt borde de med rätt uppbackning kunna få draghjälp av furiöst framrusande Neverstore genom hemlandet.

Ni begriper så klart exakt vad det är frågan om. Nu när Millencolin en gång för alla beslutat sig för att bli lite vuxnare behövs ett gäng som är marginellt tuffare. Det skulle mycket väl kunna vara Mike. Hantverkskonsten finns här och även om vi inte snackar några givna hits bjuder ”Save the day” på låtar som är tillräckligt tralliga för att gå hem hos en bredare publik.

Det är det här med lagom. Skatepunk är ju nästan alltid provocerande lagom i sitt framförande och Mike är absolut inget undantag. Lagom hårt, lagom snabbt, lagom melodiskt och lagom uppkäftigt. Gruppen väver in en genomtänkt mängd skaflörtar och serverar i en produktion som är precis lagom polerad. Gruppen kan sin skit. Här finns inte en låt som leder till extas, men heller ingen som känns överflödig eller rent dålig. Precis som arvet predikar.

”Save the day” är fullgott skatepunkhantverk och belönas således med ett lagom betyg.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Arvikas vassaste band 2008
Sebastian Bach
Mike Granditsky (2013-01-01)
Mike Tramp (2002-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner