Joyzine.se


Recension - Skiva

Mike Granditsky
MG, 2013
Skivbolag: S.T.I.Y.R Digital
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-03-06
Hemsida: www.mikegranditsky.com

De inledande tonerna i öppningsspåret Blackout känns oerhört bekanta. Vi snackar inte den exakta tonföljden, men släktskapet med sönderskrålade Seven Nation Army av White Stripes är ofrånkomligt.

Det är emellertid ingen fingervisning om vad som komma skall på ”MG”. Mike Granditsky må ha det gemensamt med White Stripes att attityden är stenhård och att en tro på det egensinniga soundet hela tiden finns där, men musikaliskt bör man kanske inte dra några större paralleller dem emellan mer än i just detta öppningsspår.

Mike Granditsky, med en bakgrund i bland annat Pitchblack Ltd, tar sig an ett industriellt sound som lätt skulle kunna beklistras med etiketten new wave. Det är kargt och eftertänksamt, men samtidigt väldigt poppigt på ett lekfullt sätt. Ljudbilden kan i vissa av bitarna vara aningen svårsmält, men melodierna och låtarna är direkta. Granditsky jobbar med smittande refränger och visar att lättillgänglighet och utsvävningar i ljudexperiment visst kan gå hand i hand.

I sina bästa stunder låter herrn som ett I Are Droid med Moby på sång. Det innebär att det dessutom finns en punkig attityd i botten som inte alls är oklädsam. Att det hela sedan är lite jämntjockt är något jag är beredd att acceptera med ”MG”.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner