Joyzine.se


Recension - Skiva

Knuckledust
Promises comfort fools, 2007
Skivbolag: GSR Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-02-18
Hemsida: www.knuckledust.com

”By now you should know what to expect” avslutas brittiska Knuckledusts biografi. Det är verkligen mitt i prick. Är du ute efter musik som överraskar dig är “Promises comfort fools” allt annat än vad du letar efter. London-orkestern, som faktiskt existerat med samma sättning i mer än tio år, spelar New York-inspirerad hardcore precis som den alltid låtit.

Följaktligen är ”Promises comfort fools” en arg spark i skrevet på den som råkar komma för nära. Bandet manglar för glatta livet och bjuder på så feta breakdowns och ilsket tuggande riff att till och med jag blir lite smårädd emellanåt. Knuckledust är medryckande, men också så förutsägbara att det bitvis blir lite småtråkigt.

Det enda som överraskar är något halvtaffligt rapparti och ett dolt bonusspår som går helt och hållet i rapmetallens tecken. Till svintungt komp ger sig Knuckledust in på en bana som väl egentligen bara tagits till perfektion av Clawfinger. Det skulle kunna bli katastrof, och många gamla trogna fans hatar det säkert, men jag tycker att det är riktigt tufft.

Precis som vi vant oss vid med släpp från GSR är ljudet dessutom så fett att det nästan inte går att tränga igenom. Me like! ”Promises comfort fools” må inte överraska en själ, men det är åtminstone stabil underhållning som till och med bjuder på en liten tvist mot slutet.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner