Joyzine.se


Recension - Skiva

Colour Haze
Tempel, 2006
Skivbolag: Elektrohasch
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-09-26
Hemsida: www.colourhaze.de

Någonstans bland utdragna riff och progjazzigt malande, mitt i det psykedeliska jamflummet utkristalliserar sig faktiskt partier som kan kategoriseras som riktigt lättillgängliga. Till och med riktigt bra. Tysklands Colour Haze tycks ha förstått att psykedelisk rock inte enbart handlar om utdragna evighetslåtar framförda ur en pårökt dimma. Utan strävar även efter att kunna nå en bredare publik än de närmast sörjande.

Visst är långa partier på ”Tempel” även smittade av det improviserade flumsound som tycks ha kategoriserat hela genren. Men Colour Hazes förmåga att variera sig gör att man aldrig riktigt tröttnar. För ärligt talat, hur många psykedeliska rockskivor har inte fått er att gå fullständigt vilse och inte alls orka med musicerandet?

Colour Haze har en bra mix och spelar i sina bästa stunder riktigt svängig stonerrock. Som ett något mindre hårdrocksinspirerat Mustasch som trippat på några svampar för mycket. Personligen hade jag gärna sett mer av den raka rocksidan och mindre av orgierna i progressivt flum. Men jag anar att det hade varit fullständigt tabu för gruppen att anamma en sådan linje. De hängivna fansen hade slagit bakut. Men ändå, Colour Haze slår med ”Tempel” fast att progressiv rock inte behöver vara utdragen och mossig. Även om klyschiga låttitlar som Fire, Earth, Ozean och Gold & Silver gör allt för att slå fast motsatsen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Colour Haze (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner