Joyzine.se


Recension - Skiva

Pelle Hanspers
Tumla, 2011
Skivbolag: Åddbåpp Produktion
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-10-04
Hemsida: pellehanspers.se

Singer/songwriter, trubadur, popsångare, kalla det vad ni vill. Oavsett epitet krävs det som ensam gitarrman med sångröst och texter som viktigaste redskap en enorm spetskompetens för att verkligen sticka ut ur mängden. Pelle Hanspers kämpar hårt, men faller snabbt in i skuggan av den hårda konkurrensen.

Jag slås omedelbart av att Hanspers är lite överambitiös. Han vill berätta så mycket att orden bara bubblar fram och det gör att sångmelodierna bitvis blir haltande. Sångaren vill trycka in så många ord att han måste klämma ihop allt och rytmen blir, ja, si så där. När det hela dessutom känns aningen genrestereotypt textmässigt ser jag inte riktigt poängen.

Musikaliskt rör sig Pelle Hanspers över ett ganska brett spektra, inom genrens ramar förstås. När han snuddar lite vid soul (och med snyggt blås av någon anledning får mig att associera till Daniel Lemma) har han helt klart poänger och Winnerbäck-musklerna finns där i vissa av bitarna. Sångrösten påminner i de mest desperata bitarna rent av om Timo Räisänen.

Men återigen, för att stå ut måste man ha ruggig spetskompetens och det har inte Pelle Hanspers. Bortsett från snygga Vår är låtmaterialet ganska svagt och det gör att känslan att den här skivan är viktigare för artisten själv än för eventuella lyssnare blir lite väl påtaglig.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner