Joyzine.se


Recension - Skiva

Transilvanian Beat Club
Das leben soll doch schön sein, 2007
Skivbolag: Massacre Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-12-25
Hemsida: www.transilvanian-beat-club.com

Att ta ett bandnamn som Transilvanian Beat Club är att gardera sig. Det är att hissa varningsflagg om att ”detta kan vara lite dåligt, lite tramsigt, rent av lite buskis”. Att dessutom sjunga på tyska, detta bedrövligt fula språk, till trumpetbestyckad rock n’rollmetal förstärker inte direkt intrycket av att det är ett seriöst band. Med de här korten på hand skulle jag tio gånger av tio slå fast att ”Das leben soll doch schön sein” är en ploj.

Det är det väl på sätt och vis också, utan att begripa ett ord av vad som sjungs förstår till och med jag att det finns både en och två glimtar i diverse ögonvrår här, men faktum är att Transilvanian Beat Club mitt i allt sitt tramsande faktiskt är ganska medryckande. Precis som bandnamnet förvarnar om låter skivan rätt dåligt, men någonstans i det lökiga finns en charm.

Yantit sjunger som en gammal alkoholist och försöket att blanda metal med orglar och trumpet är mest konstigt. Men faktum är att det svänger. Det osar party om Transilvanian Beat Club. Att tyskarna bara hanterar sina instrument hjälpligt blir snarare en fördel i det här partysammanhanget. Det är avigt fult och ganska kul.

Så ja, Transilvanian Beat Club är en ploj, och förmodligen en ganska fånig sådan också, men mitt i allt det dåliga finns något som är ganska bra. Suspekt värre.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner