Joyzine.se


Recension - Skiva

The Accidents
Summer Dreams, 2007
Skivbolag: Burning Heart
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2007-11-20
Hemsida: www.theaccidents.net

Om Quit Your Dayjob är surfmusik från helvetet så är The Accidents definitivt rockabillyns motsvarighet från samma varma breddgrader. Fort som satan går det, det är knappt att brylcremen klarar att klamra sig fast i det bakåtstrukna hårsvallet när det väl bär iväg. Örebrobaserade Burning Heart var först med att signa The Hives en gång i tiden, något de förvisso fick ångra med senare kontraktsstrul, och om det är något The Accidents påminner om så är det hur ett pubertalt The Hives lät en gång i tiden. Det handlar helt enkelt om vanvettig och glödgad punkrock som möter folkpark när den är som bäst.

Hög hastighet är bra, men ibland går det till och med lite för fort. Vissa låtar hinner man knappt smaka av innan de har svischat förbi. Återigen måste jag dra parallellen till ett tidigt The Hives, samtidigt som jag ställer en relevant fråga, varför spela så snabbt att de snygga låtstrukturerna blir nästintill omöjliga att hinna uppfatta? Tur då att det faktiskt finns ett par vattenhålsoaser där man kan hämta andan, där det fulsnygga titelspåret Summer Of Dreams fungerar som paradexempel.

Ändå finns det en stor charm med The Accidents. Det räcker med en snabb blick på det humoristiska bandfotot, tatuerade machomän med brylcreme och hängslen, för att inse att The Accidents kör sin grej fullt ut. De skulle aldrig kompromissa minsta millimeter, oavsett vad en osnuten skribent som jag tycker om deras sound. The Accidents 2007 är en kittlande, om än snabb, käftsmäll; vågar du utmana olyckorna på ett litet handgemäng?

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Metallsvenskan 2011
The Accidents (2011-05-13)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner