Joyzine.se


Recension - Skiva

Exodus
The Atrocity Exhibition (Exhibit A), 2007
Skivbolag: Nuclear Blast
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-11-13
Hemsida: www.exodusattack.com

Thrashplutonen Exodus, för de flesta säkert mest kända för det bandbrytande debutalbumet ”Bonded By Blood” och att en viss Kirk Hammett var med och grundade orkestern, är inne på sin andra återföreningsvända. Efter uppbrottet 1992 gjorde gruppen ett kort gästspel med turnerande och livealbum 1997 innan de återigen försvann och kom tillbaka först 2004 med hyllade comebackplattan ”Tempo Of The Damned”. Den här gången tycks bandet, en lång rad lineupförändringar till trots, fungera bättre. ”The Atrocity Exhibition (Exhibit A)” är orkesterns tredje fullängdsalbum sedan återföreningen.

För att vara en grupp grånade gentlemän som passerat de fyrtio låter Exodus förvånansvärt vitalt. När det nu blåser en intensiv thrashvind genom världen och de ungas revolution leds av buskisgäng som exempelvis Municipal Waste, innehar Exodus dessutom en extra relevans. De håller fortet och visar med ”The Atrocity Exhibition (Exhibit A)” att gammal är äldst.

Nu är det knappast tal om någon platta som kommer tillskrivas någon större vikt i thrashens historieböcker framöver. Bitvis går musiken in genom ena örat och ut genom det andra utan att jag egentligen tar notis om den, vilket är ett tydligt tecken på anonymt låtskapande. Men det är stabilt hantverk. Exodus kan sin thrash utan och innan och levererar åtminstone en handfull riktiga fräsare till thrashriff. Det smäller gott nog för att ingen ska behöva bli besviken.

Nye sångaren Rob Dukes fortsätter att axla manteln efter fallna fanbärare som Paul Baloff och Steve Souza på ett mer än godkänt sätt och det enda som egentligen stör mig är den evinnerliga mängd solon som kläms in i tid och otid. Det är ett gissel, men knappast specifikt för Exodus. Det handlar snarare om ett universellt problem för all thrash metal.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Alexander, 2010-08-13 22:32:13 (81.231.66.24)

De lustiga är att Exodus blir bättre och bättre för varje platta och de närmar sig nu 50års åldern det ska man vara rädd !

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner