Joyzine.se


Recension - Skiva

Emil Jensen
Rykten, 2011
Skivbolag: Adrian Recordings
Av: Anna Enkvist
Publicerad: 2011-03-31
Hemsida: www.emiljensen.se

Den mycket omtyckta lyrik-hjälten Emil Jensen har släppt sitt fjärde album, ”Rykten”, och har nu en fullproppad turnékalender framöver. För det är många som vill ta del av Jensens förmåga att kunna berätta om och förmedla känslor precis som han gör på detta album.

Kanske är det på grund av skånskan som jag hela tiden tänker på Andreas Söderlund. Jo, så måste det vara för Emil Jensen och Andreas Söderlund är som natt och dag om man bortser från skånskan. I Söderlunds musiklandskap lever text och musik i en slags symbios med varandra och exploderar samtidigt. I Jensens variant tar det skrivna ordet den största platsen och musiken får i sin tur bara finnas till som ett slags stämningshöjande element.

Tyvärr fungerar inte det här för mig. Jag tycker inte om att man ska hålla tillbaka musiken eftersom det oftast är den man vill höra mest av. Lyriken är det inget som helst fel på, den förmedlar och berör. Den bär medan musiken brister. Det känns segt och trevande och hittar inte ända fram. Herr Jensen är duktig och begåvad, det ska jag inte sticka under stol med, men tyvärr tilltalar hans musik inte mig överhuvudtaget.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2011 enligt Nina Torbacke
Emil Jensen (2006-01-01)
Emil Jensen (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner