Joyzine.se


Recension - Skiva

Emil Jensen
Maj förra året (ep), 2006
Skivbolag: Adrian Recordings
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-01-09
Hemsida: www.emiljensen.se

Nästa singel ut från Emil Jensens hyllade album ”Orka då” är Maj förra året, en rolig popvind som sveper genom rummet utan att lämna någon oberörd. Allt stämmer, från den studsiga melodin till Emils skånskt sluddriga artikulation och texten som lockar till skratt både en och två gånger. Jensen har förmågan att skriva texter som både roar och bjuder på en extra dimension av eftertanke.

Som extra bonus bjuds en remix av låten signerad Slagsmålsklubben. En trivial liten bit som flera gånger gränsar till Nintendo 8-bitarsnostalgi. Den lyckas på ett bra sätt fånga essensen av de två aktörerna, så väl Emil Jensen som Slagsmålsklubben. Ytterligare en remix inkluderas. Där stigarna tar slut från förra epn ”Jag har splittrats” har hottats upp av Familjen.

De två nyskrivna låtarna Gått mig i blodet och Familjen Himmel känner jag mig dock inte särskilt hemma med. De går i en betydligt mer tillbakalutad riktning än det sprallpopiga huvudspåret och känns om inte malplacerade ändå ganska onödiga. Emil Jensen är inte alls lika engagerande som pianoklinkande melankolipoet. Det är som eftertänksam upptemposnubbe han har sina största förtjänster. Det bevisar inte minst Maj förra året.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2011 enligt Nina Torbacke
Emil Jensen (2011-01-01)
Emil Jensen (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner