Joyzine.se


Recension - Skiva

Öresund Space Collective
The Black Tomato, 2007
Skivbolag: Transubstans
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2007-10-16
Hemsida: www.oresundspacecollective.com

“We recommend you exit your normal existence, relax with a good beer or a smoke, place the headphones firmly in place and relax… enter into the Black Tomato”

Jag har nog aldrig varit så sugen på en god kall öl som jag är just nu, med hörlurar på och halvvägs in i den Svarta Tomaten. Ljudlandskapet är helt fantastiskt. Men jag vet inte om jag vågar mig på det här med ”aural stimulation” (av den enkla anledningen att det är alldeles för likt ”anal stimulation”. Nej, det var ett skämt) som Öresundsrockarna menar på är det enda sättet att nå det högre planet och för att helt och fullständigt kunna njuta av denna skapelse.

Sedan starten 2004 har detta rymdkollektiv, med medlemmar från Sverige, Danmark och USA, hunnit med att släppa två fullängdsalster, varav den senaste var en mastig dubbelplatta. På deras hemsida finns inte mindre än 35 timmar(!) av psykedeliskt jam att ladda ner för den intresserade, snacka om att vara högproduktiva.

Men själva musiken då? Ja, vad ska man säga om den här typen av suggestiv, progressiv rock som verkar fortgå i all evinnerlig evighet? Inte mycket som jag inte redan har sagt. Att lyssna på Öresund Space Collective är som att ge sig ut på en riktig LSD-tripp utan att ens vara i närheten av själva preparatet. Med hörlurar på och stängda ögon är det en riktig upplevelse för stigbygel och hammare inne i örat.

Det är förstås inget man river av i en handvändning, vill du följa med på den här rymdfärjan är det bäst att du har rikligt med tid till dit förfogande, varje låt är uppe och nosar runt tiominutssträcket. Fast för riktiga syrarockare tror jag definitivt att det kan vara värt det.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Öresund Space Collective (2005-01-01)
Öresund Space Collective (2006-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner