Joyzine.se


Recension - Skiva

Öresund Space Collective
It's all about delay, 2006
Skivbolag: Transubstans
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2007-04-10
Hemsida: www.oresundspacecollective.com

På något sätt måste man bara beundra band som gör sin grej helt ut. Ta till exempel The Ramones, inte så mycket förnyelse där inte. Eller ta Bob Dylan, karln har släppt en sådär tvåtusen album (eller hur var det nu igen?) men hur stor variation är det egentligen? Man vet liksom vad man får när man går och köper en Dylan-platta.

Öresund Space Collective hymlar inte med att det är psykedelisk spacerock som gäller. Dessutom slår de på stort. Titeln på detta mastiga dubbelalbum säger egentligen allt, ”It’s all about delay”. Man kan säkerligen tolka in massor av olika innebörder i den titeln men min spontana reaktion riktas mot ordet ”delay”. Ett ord som inte bara betyder fördröjning utan som också är en speciell eko/fördröjningseffekt till främst gitarr som används frekvent inom denna typ av progressiv musik. Artister som kan driva med sig själva med glimten i ögat, det gillar jag.

Så mycket mer finns det egentligen inte att säga om denna monumentala dubbelutgåva. Gillar du progressiv, psykedelisk musik så har du två och en halv timmes LSD-tripp att se fram emot. Öresund Space Collective gör dessutom relativt lättillgänglig progressiv musik. Om du nu inte riktigt vet om du gillar psykedelisk musik eller inte, men vet att Alice i Underlandet tillhör en av dina absoluta favoritfilmer, tycker jag verkligen att du ska kolla upp rymdkollektivet från Öresund. Det kan visa sig att du är en progfantast utan att veta om det! Om du istället, likt mig, har svårt att övertygas om genrens förträfflighet tvivlar jag starkt på att två och en halv timmes psykedeliskt ljudlandskap kommer att få dig att ändra din synpunkt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Öresund Space Collective (2007-01-01)
Öresund Space Collective (2005-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner