Joyzine.se


Recension - Live

The Jai-Alai Savant
Hultsfredsfestivalen
2007-06-14
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2007-06-19
Hemsida: savant.paintthesky.org

Jag kan till en början inte förstå vad som är på väg att hända. Det alldeles lysande The Jai-Alai Savant ska strax gå på scenen och det är i det närmaste tomt i Teaterladan. Alltså riktigt tomt. Sedan börjar jag skämmas, om det är å arrangörernas vägnar eller publikens vägnar, det vet jag inte riktigt. Men det hela känns otroligt fånigt. Så går då Ralph Darden, mannen med Hultsfreds coolaste frisyr, och resten av grabbarna på. Sedan börjar en av de märkligaste spelningarna jag någonsin varit på.

”Mitt mål är att skriva de bästa texterna jag är kapabel till, skapa den mest fantasiska musik jag har möjlighet till, och framföra allt med grym rå energi samtidigt som jag ser jävligt cool ut” sa Ralph till mig när jag fick ett snack med honom efter giget. Det lyckas han onekligen med. För musiken är grym, texterna kryptiska men innehållsrika, allt framfört med rå energi samtidigt som Ralph Darden ser jävligt cool ut där han svänger runt i sin vita kavaj och affrofrisyr.

Men till vilken nytta? Det är fortfarande inte en käft som är där och tittar på. Fritidsgård hinner jag knappt tänka innan The Jai-Alai fortsätter att energiskt dra igenom låt efter låt från den spralliga debutskivan ”Flight of the Bass Delegate”. Så jag fortsätter att stå där, bara ett par steg framför kravallstaketet, och tittar upp mot en spelning som hade varit som gjuten på vilken väl ansedd rockklubb som helst, men som här bara försvinner bort i tomheten.

Märkligt nog verkar jag vara den som tar det hårdast, medlemmarna i bandet visar inget som helst tecken på att vantrivas, Darden ler och skrattar och tackar ödmjukt för de få applåder han får. Men tyvärr, vad som kunde ha varit den bästa spelningen på festivalen blir bara till en stor besvikelse.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Hultsfreds vassaste band 2007
The Jai-Alai Savant
The Jai-Alai Savant (2007-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner