Joyzine.se


Recension - Skiva

The Bronx Casket Co
Hellectric, 2005
Skivbolag: Regain Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-11-01
Hemsida: www.bronxcasketco.com

När DD Verni och Tim Mallare luftar sina idéer utanför den ordinarie konstellationen Overkill är det allt annat än gubbtrött thrash som presenteras. I The Bronx Casket Co ger de sig ut på betydligt tunnare is och experimenterar med gothrock och mer modern metal. Stundtals riktigt bra, men stundtals även sövande tråkigt.

”Hellectric” är som hel skiva sedd, lite väl såsig. Den innehåller dessutom lite väl många uppenbara stölder. Men plockar man russinen ur den här släpiga gothkakan har vi något som är riktigt intressant. Gubbarna – orkestern kompletteras av Jack Frost (Seven Witches), Charlie Calv och Myke Hideous (ex-Misfits) – kan det där med att lyfta fram det lilla i det stora. Albumet kryllar av små intelligenta melodier som träder fram ur en annars ganska trist ljudvägg och förgyller låtarna. Den annars ganska mörka framtoningen lyfts på det viset till något mer lättsamt och hemtrevligt.

Den elektronik som petats in i ljudbilden är smakfull och för långa stunder tankarna till Rob Zombie. Utan skräckkomplex då förstås, det är snarare sättet att utnyttja det elektroniska som är likvärdigt. I de fläskigaste bitarna kan även paralleller dras till hur Coal Chamber lät i sina lugnaste partier i slutet av 90-talet. Detta utan fisigt machokomplex.

Att beskriva The Bronx Casket Co i ordalag som metal är dock inte korrekt. Visst finns den i musikanternas bakgrund, men här har den i mångt och mycket tonats ner till förmån för rock. Rock med gothkänsla och en och annan doom-flört. Det införlivas till och med rena poprefränger i vissa låtar, vilket är ganska coolt. ”Hellectric” är en småtrevlig platta om än inte oumbärlig. Jag föreslår köp på rea snarare än inhandling till fullpris.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner