Joyzine.se


Recension - Demo

Violent Divine
S/t
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-11-22
Hemsida: www.violentdivine.se

Violent Divine hyllas på den internationella siten Rock n’roll Universe. Vilket egentligen bara är ännu ett bevis på att glamrockarna är otroligt lättflörtade och har märklig smak. Ta det här rätt nu. Jag menar absolut inte att Violent Divine är ett dåligt band, men att det skulle vara ett så monumentalt, fantastiskt band är inget annat än grova överdrifter.

Sida vid sida på samma site hittar vi till exempel Mötley Crüe och Aerosmith. Band som i mina ögon inte är särskilt fantastiska de heller, men som har skänkt stor inspiration till Violent Divine. På denna fyraspårsdemon levereras det välspelad och glammig rock som vill lukta svett och alkohol lång väg.

Alkoholen finns där, Violent Divine är party! Men svetten vetetusan. Jag tycker nämligen att bandet kväver lite av sina i grunden medryckande idéer genom att spela för långsamt. Vissa prylar avslöjar att det finns en hel del riktigt smaskiga grejer i killarnas hjärnor, men de förgås i det slöa tempo som dras upp. Låtarna tappar för mycket energi helt enkelt. Eftersom Violent Divine inte är ett band som lever på tyngd tycker jag gott att de kan spela lite snabbare.

Förutom glamrock skulle man kunna kalla musiken som framförs på demon ”arenarock för klubbscener”. Violent Divine gör sin grej bra, men tittar lite väl mycket i backspegeln. Hur nostalgiskt det än är var de där gamla rockbanden aldrig så sexiga som de ville och trodde. Med lite mer attityd kan Violent Divine bli något stort. Men det blir de väl ändå, Rock n’roll Universe tycks ju ha stakat ut vägen för dem redan.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Artisternas favorittomtar
Violent Divine (2010-01-01)
Violent Divine (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner