Joyzine.se


Recension - Skiva

Violent Divine
In Harm’s Way, 2009
Skivbolag: Misty Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-02-11
Hemsida: www.violentdivine.se

Så rent, så klart och tungt, men ändå så känslofattigt. Violent Divine har jobbat hårt och stått på brinken till genomslag ganska länge nu, men jag är tveksam till om det sker med ”In Harm’s Way”. Den är helt enkelt för strömlinjeformad för att det verkligen ska bränna till.

Det enda som saknas för att östgötarna skulle stå på världsscenerna och domdera är ett minnesvärt låtmaterial. Deras metal som hämtat mycket bränsle från så väl Mötley Crüe som en modernare amerikansk scen är potent och väldigt snyggt producerad. Gruppen vet vad de gör med sina instrument, med sina poser och klädval - Violent Divine är proffs ut i fingerspetsarna.

Ändå uteblir kicken. ”In Harm’s Way” river inte upp några känslostormar på det sätt som riktigt bra metalplattor gör. Låtarna är gemytliga, något annat ska inte sägas, men det lilla extra finns inte där. Medan de riktigt framgångsrika gängen inom genren har någonting i sina refränger och melodier som verkligen talar till skrevet, hjärnan, hjärtat eller vad det nu kan vara är Violent Divine bara ett band som smeker medhårs utan att egentligen få något grepp.

”In Harm’s Way” är en potent metalplatta framförd av proffs, men långt ifrån genialisk. Jag lyssnar gärna på den tunga produktionen (signerad Hammerfalls Pontus Norgren), på de fläskiga riffen och välputsade arrangemangen, men när dagen är det slut är det andra gruppers låtar jag går och nynnar på. Ska storscenerna intas räcker det inte med att vara bra, det behövs något mer. Något som man kanske inte kan jobba sig till. Men jag är övertygad om att Violent Divine kommer att fortsätta försöka.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Artisternas favorittomtar
Violent Divine (2010-01-01)
Violent Divine ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner