Joyzine.se


Recension - Skiva

Violent Divine
Release The Hounds, 2010
Skivbolag: Swedmetal Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-03-28
Hemsida: www.violentdivine.com

Enträget fortsätter Violent Divine att spela in och släppa musik samtidigt som de hoppas på att det ska leda till mer än några fina recensioner och småreportage i renommerade musikblaskor. Att de blir äldre verkar inte ha någon större inverkan på hungern och ”Release The Hounds” är nästa notering i biografin.

Bandet fortsätter spela småpotent rock'n'roll med ena benet i glam och det andra i lite brötigare tongångar. ”Release The Hounds” är lite småhittig på sina håll och en rakt igenom ganska hemtrevlig lyssningsupplevelse, men det är inte plattan som kommer öppna några dörrar för Violent Divine. Den kommer diggas av de närmast sörjande, sälja i några ex till nyfikna hårdrockare och sen kommer det att vara nog med det. Ungefär som det brukar vara när Violent Divine släpper plattor med andra ord.

Anledningen är givetvis inte att bandet på något sätt är dåligt. Det handlar snarare om att man är en i mängden. Det finns inte särskilt mycket på ”Release The Hounds” som motiverar varför jag ska lyssna på den här plattan framför någon annan inom genren. Det är samma grej, samma skicklighet och lite så där semiintressant. Snurrar den så lyssnar jag, men skulle knappast plocka fram den när suget efter riktigt potent hårdrock gör sig påmint.

Allt det där understryks ganska väl av min ambivalens inför den avslutande balladen This Heart Is About To Be Broken. Jag vet inte om den är utstuderat äckelpompös eller riktigt bra, åsikterna går lite i vågor. Precis som Violent Divine. De är potenta och anonyma på samma gång och det räcker aldrig hela vägen till världsherravälde.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Artisternas favorittomtar
Violent Divine (2009-01-01)
Violent Divine ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner