Joyzine.se


Recension - Demo

Vegas V.I.P
Carnival of lost souls
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-01-30
Hemsida: www.vegasvipworld.com

Vegas V.I.P har ett tydligt koncept och det är inte det Backyard Babies-sminkade skrevrockskoncept som bandnamnet ger antydningar om. Nej, Vegas V.I.P siktar in sig på det mexikanska stuket och lattjar fram lättsam rock med alla typer av mexar-antydningar de kan komma på.

”Carnival of lost souls” skulle mycket väl kunna vara ett soundtrack till en roadmovie av Tarantino. En våldsam färd genom den mexikanska öknen, med Johnny Depp bakom ratten på en sliten gammal cab. Precis så flippad är demon. Det väntar skjutklara prisjägare och strippor i sombreros och med händerna fulla av tequila bakom varje hörn. Jag får associationer till det briljanta gamla dataspelet Grim Fandango.

Det är kul med band som satsar på udda koncept och sedan har stake nog att hålla fast vid dem. Men det finns en fälla som måste undvikas. Den trampar Vegas V.I.P i. Känslan är nämligen att konceptet i slutändan är viktigare för herrarna än själva musiken. Jag får intrycket att gruppen kompromissat med sina idéer för att de inte ska avvika för mycket från det galna mexikantemat.

Rent musikaliskt dribblar grabbarna med lättsam rock som har tydliga poptendenser och säkerligen lånat ett och annat öra till ett gäng 70-talsakter. Men hela tiden ska käcka gitarrslingor eller understämmor som understryker konceptet smygas in. Även om jag gillar ”Carnival of lost souls” soundtrack-aktiga form tror jag att bandet försvagar sig självt just där.

Den fumliga radiokonferencier som smugits in mellan låtarna borde Vegas V.I.P ha exkluderat i ett tidigt skede. Nog för att han passar konceptet, men i längden blir han bara oerhört jobbig. In med musiken i fokus! För här finns goda melodier. El Presidente, Way down to Mexico och Bloodveins of New Orleans är alla riktigt angenäma skapelser. Las Vegas here we come!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner