Joyzine.se


Recension - Demo

Uniform
Turns me on!
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-12-06
Hemsida: www.uniformband.tk

Mitt första intryck är att det här låter helt otroligt bra för att komma från ett så pass ungt gäng. Närke-kvartetten låter trots sin ålder (16-17 år) som ett ganska moget band på ”Turns me on!”. De kan sin The Hives och de influeras uppenbart av Mando Diao. Vad vi har att göra med är med andra ord typisk svensk rock med bångstyriga drag åt punklarm. En musikstil inte särskilt omöjlig att bemästra, kanske är det därför Uniform redan i unga år kan låta så här bra.

Bristen på rutin och analys av det egna materialet lyser dock igenom efter ett tag. Nog för att Uniform har alla verktyg och en sjuhelvetes energi. Det blir dock för mycket av precis allt! Gossarna slänger in på tok för mycket intensitet och energiskt hamrande. Resultatet: det blir odynamiskt, ingenting sticker ut.

Precis tvärtom blir det om man granskar låtarnas kvalitet var för sig. Då blir det för mycket av olika ingredienser. Partier staplas på varandra utan tanke, vilket i längden bara får det att framstå som om bandet inte vet vad de vill med sitt musicerande. En låt är inte klar precis när man skrivit den i replokalen, den måste analyseras, ändras. Varje bit måste vridas och vändas tills man fått ut det bästa av den. Även om det handlar om simpel rock n’roll. Här brister Uniform, vilket är helt naturligt eftersom låtskapande är en process. Något man vanligtvis växer in i med åldern.

Med den kvalitet gossarna har i grunden kan det här bära långt. Om bandet har viljan och orken. Får jag sia tror jag vi behöver vänta tre, fyra år till innan Uniform på allvar kan bli en potentiell toppakt att räkna med. Vad som oroar mig är dock den känsla jag får av att bandet redan tror sig vara stjärnor. Sådant kan stjälpa den bäste.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Client

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner