Joyzine.se


Recension - Demo

Seventribe
S/t
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-06-03
Hemsida: www.seventribe.com

Seventribe från Västerås har samlat ihop sina två första demos på en och samma inspelning. Sammanlagt bjuder denna demo därför på sju spår av spottande aggrometal. Det finns en irriterande sak med Seventribe och det är att de verkar ta sig själva på alldeles för stort allvar. Dels kan man läsa sig till denna känsla i pressreleaserna, men den finns även i musiken.

Västeråspojkarna låter som om de vill vara hur macho som helst och stå som stenhårda ikoner på scenen. Musiken skall framstå som hård och överkörande, utan kompromisser. Det medför dock att låtarna tappar all form av självdistans, själ, och sväng.

Aggrometal är en trendriktig genre och Seventribe gör verkligen inte grejen sämre än någon annan. Snarare är det så att de gör musiken precis likadant som alla andra. Långa stunder svänger det inte alls, musiken är alldeles för stelbent och mallriktig. Istället för att gå sin egen väg och bjuda på sig, gräver Seventribe sin egen grav i aggromyllan.

Det här är ingen dålig inspelning, det vore elakt att säga. Men hur roligt är det egentligen när alla låter likadant? In med mer sväng i musiken och jag skulle njuta, för kapacitet finns. Framförallt på sångsidan.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Minnenas Arvika
Metaltown på väg att bli ett nytt Sweden Rock
Seventribe (2011-06-08)
Seventribe ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner