Joyzine.se


Recension - Demo

Pitch Blonde
S/t
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2003-05-27
Hemsida: www.pitchblonde.com

Här finns potential så det både räcker och blir över. Tyvärr tycker jag att den används på lite fel sätt. Moras Pitch Blonde lirar en smått schizofren blandning mellan light-metal och grunge med en hel del progressiva drag. Det är lätt att dra paralleller till Dream Theater och Tool vilka killarna också refererar till i följebrevet.

På den här debutsingeln bjuds det på två spår, 9.59 långa People respektive A touch of hypochondria (8.21). Ni som är bekanta med mina recensioner vet vad jag kommer att anmärka på. Just det, låtarnas längd. Det råder inga tvivel om att gossarna har många fina idéer, jag menar dock att de slarvas bort när de klumpas ihop till bastanta mastodontstycken. Vad är det för fel på att skriva flera och något mindre progressiva och mer varierade låtar? Här tycker jag att den uppenbara potentialen används på helt fel sätt.

Produktionen är glasklar, David Wikström sjunger inlevelsefullt och bandet bevisar att de är skickliga på sina instrument. I det här formatet framstår de dock som ett andra klassens Tool och det är ju mindre roligt. Det är inte säkert att den här kakan skulle passa i mindre och intensivare bitar. Som det är nu är det dock lite väl magstarkt så jag skulle föreslå ett försök. Men jag dömer på intet sätt ut gruppen, potential finns det ju som sagt gott om.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner