Joyzine.se


Recension - Demo

Mad Lee Riot
Liqour pond st.
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-10-21
Hemsida: www.madleeriot.just.nu

Det här bandet, hemmahörande i Stockholmstrakten, bjuder på grungebestyckad rock i ett makligt tempo. De flesta för säkert tankarna till Nirvana när ordet grunge kommer på tal, men det är helt fel i det här fallet. Mad Lee Riot spelar i första hand vanlig rock, men med små flirtar åt band som Pearl Jam och i viss mån även Silverchair.

Singeldemon innehåller två spår och jag diggar låten Common hårdast. Med härlig refräng och ett bra driv från rytmsektionen hittar den rätt nästan omedelbart. Det andra spåret är dock ingen höjdare, introt skulle kunna vara hämtat från vinjettmusiken till valfri usel amerikansk deckarserie som stuvats undan i någon obskyr kabelkanal. Låten hittar aldrig någon form och tycks vantrivas i sin kostym.

Det största problemet för Mad Lee Riot är att sången är på tok för tråkig, inte dålig, bara intetsägande. Det är ett problem som allt för många demoband dras med och som tyvärr försvårar för de flesta att skaffa sig ett skivkontrakt. Om det ska lyckas för Mad Lee Riot måste de jobba betydligt hårdare på sången. Enda gången när det fungerar ordentligt är i refrängen på nämnda Common.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner