Joyzine.se


Recension - Demo

Lost Within
S/t
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2004-11-02
Hemsida: -

Regel nummer ett, om man sitter hemma och bränner upp sina demoskivor gör man det inte i en hög brännhastighet. Risken finns att ljudet tar skada, vilket det också har gjort på Lost Withins platta. Diskantmissljuden på främst virvel och cymbaler är ytterst störande.
Regel nummer två, vill man att bolag, media, wathever ska fatta intresse krävs att man skickar med lite information. Inte som här, en handskriven lapp utan namn, låttitlar eller ens en ynka kontaktadress. Bara en anonym e-mail. Skärpning på detta område krävs om det ska bli något av Lost Within.

Hur låter då detta sällskap? Jag kan tänka mig att lokalkollegorna i Seventribe har haft lite inflytande med sin arga aggrocore, men Lost Within sneglar än mer över Atlanten. Det handlar om ganska lättsmält metalcore med klara drag av numetal. Tänk Killswitch Engage, Dry Kill Logic eller 36 Crazyfists så vet ni hur det låter. Lite rensjungen poesi mixad med arga skrikrefränger. Allt i en lagom lättsmält mix.

Helt amerikaniserat slätstrukna är inte Lost Within. De försöker utnyttja konceptet så gott de kan och tänja på gränserna. Ibland blir det lite väl Linkin Park-smörigt, men bandet tar det även åt andra hållet. I sina hårdaste stunder strålar lite Slipknot igenom (jag hör till och med en stöld från låten Scissors hämtad från maskeradligans debut) och det gillar jag.

Även om det stundtals blir lite väl platt tycker jag att Lost Within visar goda intentioner på sin debutdemo. Nu anmodas bara skärpning när det gäller allt omkring musiken.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner