Joyzine.se


Recension - Demo

Crash
Back to zero
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-06-05
Hemsida: www.crashswe.com

Jag fortsätter precis som i recensionen av gruppens förra demo ”Are u ready?” att imponeras över hur moget Göteborgs Crash låter. Killarna inte bara hanterar sina instrument med bravur, de tycks dessutom ha en mycket god känsla för hur man arrangerar sitt material. ”Back to zero” är en stabil dos hårdrock (eller kanske snarare hård rock) med tydlig prägel. Det borde inte vara möjligt för en så pass ung grupp (medlemmarna är 15-18 år gamla) att ligga så långt fram i utvecklingen.

Kompetent och genomtänkt alltså. Det behöver dock i sin tur inte betyda fantastiskt. Crash har full pejl på sitt uttryck, men har inte blivit kompositörer av rang ännu. Materialet på ”Back to zero” är bitvis lite väl flyktigt, utan det där lilla extra som verkligen fångar mig som lyssnare.

Med ett undantag – Leave my head -, den är fantastisk. Där har Crash ett fenomenalt groove, en dansgolvsvältarrefräng och Victor Crusner nyttjar en renare sångstil än det bröl han förlitar sig på under resten av plattan. Det är mitt i prick. En komplett hitlåt. Mer sådant och ungtupparna kommer bli komplett omöjliga att stoppa.

Mer sådan sång från Crusner skulle jag också vilja förorda. Hans standardbrölande hör visserligen genren till, men är som jag ser det ”Back to zeros” svaga punkt. Han låter lite för vanlig, lite för feg för att det verkligen ska tända. I de fagrare sångslingorna hittar han däremot själen. Mer sådant och vi får snart se Crash på listorna.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Crazy Lixx
Crash Nomada
Crashdiet (2013-01-01)
Shiner ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner