Joyzine.se


Recension - Demo

Crashdiet
S/t
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2003-06-24
Hemsida: www.crashdiet.shows.it

Det räcker med en hastig blick på omslaget för att förstå att det här handlar om 80-talsinspirerad heavy metal. Maken till fula kläder (för att inte säga fula rockers) får man leta efter. Gruppen har verkligen lyckats med sina ambitioner att se tidstypiskt sunkiga ut. Tur då att musiken tilltalar mer än utstyrslarna.

Crashdiet levererar sex melodier lätt glamanstruken heavy metal och de gör det bra. Det hörs väldigt mycket Europe och Twisted Sister i musiken, men det gör egentligen inget. Inspirationen vävs in i låtarna med en glad klackspark och ska jag vara ärlig är det ändå svårt att ta sådan här musik på fullt allvar. Det är festligt och glädjande helt enkelt. Att det är välspelat är ännu ett plus.

Det finns en sak som sätter krokben för bandet. Sångaren med det småfyndiga artistnamnet Dave Lepard har ingen vidare pipa. När han håller sig i mellanregistret låter det helt okej, men försöken till falsetter och ljusa toner i allmänhet skär i öronen på mig. Där behövs sannerligen en förbättring om Crashdiet ska komma någonstans. Annars är det här som sagt ett ganska kul hopkok.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Crazy Lixx
Crashdïet (2010-01-01)
Crashdiet (2013-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


K3NNY, 2009-04-20 07:50:27 (95.209.80.244)

Och förbättring blev det ; ) Hehehe.

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner