Joyzine.se


Recension - Skiva

Crashdiet
The Savage Playground, 2013
Skivbolag: Gain
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-01-22
Hemsida: www.crashdiet.org

Tar man sig an ”The Savage Playground” med senaste fullängdsgiven ”Generation Wild” i färskt minne är risken överhängande att det initialt uppstår en viss besvikelse. Den här releasen må omgärdas av klassiskt skryt om att materialet är hårdare och skrivet för vägarna, men faktum är att den här skivan är långt ifrån lika skarp som sin föregångare.

”Generation Wild” hade så väl materialmässigt som produktionsmässigt en oerhört vass egg. Den var skarp, i brist på bättre ord. Uppkäftig och direkt samtidigt som ljudet bankade in så väl rytmer som melodier i skallen på sin lyssnare. När jag umgås med den nya given upplever jag den som mycket varmare, mycket fluffigare, mycket fegare.

Men med det sagt ska man ju också ha i åtanke att just ”Generation Wild” var det vassaste Crashdiet lyckats hosta ur sig under sin existens och att det förmodligen är så det kommer att förbli. Att ”The Savage Playground” inte når upp till samma höjder som sin föregångare betyder inte alls att det är en lam platta.

Vi snackar fortfarande om kvalitativ sleaze där sångaren Simon Cruz går från klarhet till klarhet. Knappast något nytt under solen, men skräddarsytt för Los Angeles dammiga rocksluskgator. Trumljudet må vara lite för odistinkt och gitarrerna skär knappast genom betong, men kompositionsmässigt kan jag absolut ställa upp på att det här faktiskt är material som låter som att det borde kunna fungera utomordentligt live.

Som vassast är det i trallvänliga hitaspiranten California. En låt som garanterat kommer finnas representerad om Crashdiet någon gång får för sig att svetsa samman en greatest hits.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Crazy Lixx
Crashdïet (2010-01-01)
Crashdiet ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner