Joyzine.se


Recension - Skiva

Slowlife
What you fear is what you get, 2006
Skivbolag: Worston Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-11-14
Hemsida: www.slowlife.net

Stundtals är det riktigt bra fart på Stockholmska Slowlife. Hade de bara haft något mer av en egen stil hade det rent av kunnat bli riktigt roligt.

Vad som står på menyn när gänget bjuder upp är ett intensivt avkok på västkustdödsens tidiga år som stylats med en gnutta hardcore. Betydligt mer vredgat och mindre utstuderat än den amerikanska metalcoren, men ändå ganska enkelt att ta till sig. Tänk er att sentida Raised Fist laborerar med ett metalgäng mittemellan At The Gates ”Slaughter of the soul” och In Flames ”Jester race” och ni har en någorlunda bild av ljudbygget som är ”What you fear is what you get”.

Musikstilen som sådan är, trots sina smått bakåtsträvande tendenser, riktigt intressant. Men Slowlifes dilemma är att de inte riktigt klarar att fylla den med vasst material. Det blir lite mer yta än tanke och mer ett skal av arg deaththrash än välskrivna kompositioner.

Ibland blixtrar det dock till. Breakout är en riktigt vass liten melodidriven dänga. Refrängen påminner om Killswitch Engage. Eller i alla fall om hur jänkargänget skulle låta om de skippade det där med skönsång. Fler sådana stunder och ”What you fear is what you get” hade blomstrat. Som album sett är det i nuvarande utförande en kompetent bit metal, men inte så mycket mer. Bra, men inte spännande. Ungefär som att äta spaghetti och köttfärssås, det är gott och mättande, men totalt fritt från överraskningar.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner