Joyzine.se


Recension - Skiva

Shattered Realm
From the dead end blocks where life means nothing, 2005
Skivbolag: Alveran Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-12-20
Hemsida: shatteredrealmnj.com

Det är synd att den här genren är så förbannat uttjatad. Annars hade jag förmodligen tyckt att Shattered Realm var ett riktigt fräsigt band. Men när soundet malts fram och tillbaka av gäng efter gäng är det inte så roligt längre. Ingen verkar längre särskilt intresserad av att ta genren längre.

Medan vissa sliskar till sig och försvinner allt djupare in på metalcorens domäner finns det de som nöjer sig med att smiska metallisk hardcore. Ni vet genren där Hatebreed snarast blivit en institution. Just där befinner sig Shattered Realm. De rör sig med metallosande breakdowns, smällfeta moshpartier och ett makligt tempo när de forcerar ut sin aggression.

”From the dead end blocks where life means nothing” är inte dålig. Den har en fläskig produktion, rätt känsla och rent av bättre låtar än den genomsnittlige konkurrenten. Det är bara så segt när samma prylar redan gjorts av så många andra, så många gånger tidigare. Jag lyssnar gärna på Shattered Realm, men jag blir inte överraskad av dem. Det här är en typisk sådan skiva som trots skickligt hantverk inte förmår uppbåda intresse. En skiva man lyssnar på och gillar utan att bry sig det minsta lilla om vilka som framför musiken. Det är ju bara ett metalliskt hardcoreverk i mängden.

Underkänt till den grafiker som ovanpå en briljant omslagsbild föreställande en öde gata kletat en bandlogga modell gigantisk. En logga som för övrigt ser ut som hämtad från den mest sunkiga tatueringsstudio. Usch!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner