Joyzine.se


Recension - Skiva

Seven Witches
Amped, 2005
Skivbolag: Regain Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-11-22
Hemsida: www.sevenwitches.net

Seven Witches bränner av sin sämsta låt först. Pang, bom, smash och nivån är satt, alla förväntningar blåsta ur hågen. West Nile är en riktig skitlåt, toppad med vedervärdigt power metalyl. Det må väl vara hänt att Seven Witches sett sina bästa år och att flera av tongångarna på ”Amped” låter ganska gubbiga, men så dåligt fortsätter inte hela plattan. Bandet repar omedelbart nytt mod och slår tillbaka.

Gitarrist Jack Frost är en jäkel på att komponera medryckande thrashriff och nyrekryterade vokalisten Alan Tecchio har en behaglig stämma. När han låter bli att power metalgnälla vill säga. I sina bästa stunder är ”Amped” en riktigt bra platta. Jag drar i periferin några paralleller med Megadeath och slappar mer än gärna i soffan till tonerna av Flesh for fantasy eller Fame gets you off. ”Amped” är precis lagom.

Vad som är Seven Witches problem är att de är lite väl ojämna. Den bergochdalbana som ”Amped” faktiskt är blir i längden lite frustrerande. Visst, snubbarna behärskar flertalet olika uttryckssätt. Men det är när de harvar lättsam gubbthrash de funkar som bäst. Det är vad de bör hålla på med. Enda motsägelserna är Be och valda delar av Widows and orphans där herrarna även visar att det där med ballader är något de verkligen behärskar.

Kompetent, javisst och stundtals riktigt skönt thrashgung, men Seven Witches sjätte studioalbum blir aldrig mer än lagom. Medelgod underhållning som inte berör på något djupare plan. Kanske är tricket att öppna med usla West Nile en smart plan för att få det övriga materialet att glänsa. Det fungerar inte riktigt. Jag tror aldrig betyget tre varit mer befogat. ”Amped” är varken värd mer eller mindre.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Seven Witches (2007-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner