Joyzine.se


Recension - Skiva

R.E.M
Up, 1998
Skivbolag: Warner Brothers
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 1999-01-01
Hemsida: remhq.com

Den nyaste R.E.M-plattan är den lugnaste som de gjort hittills. Det finns faktiskt inte en enda fartig låt på hela plattan. Den snabbaste är Daysleeper och alla vet ju att det är en väldigt lugn låt. Det är lite irriterande första gången man lyssnar på plattan att alla är så lugna. Men skivan lyfter för varje gång man lyssnar på den.

Efter många lyssningar måste jag säga att det finns en hel del pärlor på den, t ex At my most beautiful, Walk Unafraid, Falls to climb och inte minst hiten Daysleeper. Det måste dock sägas att plattans tre första spår är ganska tråkiga och låten Airportman (låt ett på CD:n) är totalt usel, en filtrerad variant i segt tempo som inte gör någon människa glad. Det är dock en mycket bra avkopplingsplatta med alla dessa lugna låtar även om det kanske inte hade skadat med några snabbare partier.

Att R.E.M kunde kalla detta sin bästa platta någonsin tycker jag är lite märkligt för det tycker jag inte att det är. De borde med det kunnande de har, ha krämat på med några snabbare låtar i stil med Losing my religion och What´s the frequency kenneth. Men de ville uppenbarligen göra en relaxingskiva.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

R.E.M (2011-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner