Joyzine.se


Recension - Skiva

Red Mint
The Smell Of Petrol, 2005
Skivbolag: NLP Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-03-29
Hemsida: -

Kanske kan bilden av Katrineholm som en urtrist småstad där man gång efter annan tvingas byta tåg komma att ändras? Nåväl, förmodligen inte, men det tycks i alla fall som om det kan knåpas ihop bra musik i staden. Genom ”The smell of petrol” bjuder Red Mint på groovig rock som inte är helt oäven.

Det råder inget tvivel om att Red Mint i sina bästa stunder är ett mycket gott rockband. Men det här är en ytterst splittrad ep. Stundtals tycker jag sången är förvånansvärt stickig och enerverande. Jag vet inte om vokalissan Linnea Persson inte klarar av de högre partierna eller om det är körande Anna Samuelsson som beretts för stort utrymme. Långa stunder låter sången nämligen riktigt bra.

Red Mint har sållat för lite bland idéerna. Av fyra spår är det två – The smell of petrol och Traveller – som är bra. De övriga två kunde gott kvittat. Jag måste ändå säga att en fullängdare från bandet vore trevligt. Det finns en nerv i materialet som gör att det sticker ut mer än mycket annat på marknaden. Kan det ha med tristessen i Katrineholm att göra?

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner