Joyzine.se


Recension - Skiva

Pain Of Salvation
Remedy Lane, 2002
Skivbolag: Inside Out Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-03-18
Hemsida: www.painofsalvation.com

"Remedy Lane" är en av de mest ojämna skivor jag granskat som recensent. Bandet svänger sig mellan olika metalstilar och rena depressionsballader och inom alla genrer de utforskar finns såväl värdelösa som lysande ansträngningar.

Skivbolaget Inside Out kategoriserar Pain of Salvation som progressiv metal och för en gångs skull tycker jag att ett bolag har rätt. Progressivt är bara förnamnet till det svenskarna producerar. Det låter dock som bäst när de glömmer allt annat och spelar avskalad balladmusik med stillsamt komp som i excellenta Second love.

I vissa spår hörs det att killarna inte kunnat låta bli att påverkas av den rådande neometaltrenden. Lyckligtvis är dock samtliga spår befriade från taffliga rapförsök. Det är snarare det ryckiga riffandet jag härleder till den nya genren.

Ett band som tycks vara en stor inspirationskälla är Tool. Ett flertal låtar låter väldigt mycket som en efterapning av de amerikanska virtuoserna. Pain of Salvation är dock varken lika duktiga musiker eller har lika stor låtskrivartalang som farbror Keenan och Co. Det är främst Tool-inslagen jag inte gillar på den här plattan. Att höra låtar som försöker efterapa ett favoritband och inte ens vara i närheten av att lyckas är ingen höjdare.

Efter moget övervägande kan jag komma med utlåtandet att "Remedy Lane" är en helt okej platta. Den kommer inte revolutionera er tillvaro, men säkerligen förgylla några ögonblick av den. Som sagt, när Pain of Salvation lugnar ner sig är det riktigt bra. Nästan så man får tårar i ögonen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Harmony
Pain Of Salvation (2007-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner