Joyzine.se


Recension - Skiva

Non Working Generation
My mouth belongs to you, 2005
Skivbolag: Ant Nest Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-11-01
Hemsida: www.nonworkinggeneration.com

Non Working Generation tycks vara ett ganska splittrat band, på gott och på ont. De är inte ett gäng tokiga jänkare med armeniskt påbrå och ska heller inte låta som sådana. Å andra sidan har de god känsla för Black Sabbath-liknande tongångar och kan sin Black Label Society väl. Något de utnyttjar i stora doser på ”My mouth belongs to you”.

Det här är ett oberäkneligt album, det är omöjligt att veta vad som komma skall. Bandet kastar sig från groovig hårdrock in i stelopererad metal och serverar riff värdiga ett mjukt Slipknot likväl som rockbitar i Audioslaves anda. När vokalist Jimmy Drexler sjunger har han en röst inte helt olik självaste Chris Cornell. Samtidigt påminner hans ljusa skrik stundtals om de läten Peter Tägtgren ger upp i Hypocrisy. För att fortsätta på Tägtgren-spåret finns här även ett gäng riff som skulle kunna ha varit skräddarsydda för Pain.

Ni förstår säkert vad jag menar. Oberäkneligheten är en stor del av Non Working Generation. Grunden ligger dock hela tiden i det grooviga tung gung som Ozzy med anhang säkerligen inspirerat till. Vissa utspel är lyckade, andra mindre framgångsrika. Exempelvis är System of a down-flörtarna som sagt rent förskräckliga.

Något som dock inte är oväntat – även om bandet nog gärna vill tro det själva – är balladen Play, play, play (som dock förstörs något av ett hiskeligt långt solo). Klart att en akustisk bit måste dyka upp i det här tokeriet! Jag ska inte säga att det är en Nothing else matters, men i alla fall något liknande i Non Working Generations proportioner.

Plattan är helt klart respektabel, en pigg injektion till en annars ganska stel musiktyp. Något som inte är respektabelt är dock baksidans bandfoto. Posera i shorts och sandaler/badtofflor? Fanns det inget annat i garderoben? Till nästa gång ordineras en stylist alternativt ett tydligt plojigt foto!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner