Joyzine.se


Recension - Skiva

Arise
Kings of the cloned generation, 2003
Skivbolag: Spinefarm Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2003-06-03
Hemsida: www.ariseonline.com

Alingsås främsta fanbärare tog världen med storm i och med sitt förstlingsverk ”The godly work of art” 2001. De firade större framgångar än vad de själva någonsin kunnat drömma om och fick plötsligt en tung press på sig inför uppföljaren. En press som jag tycker de har hanterat väl. ”Kings of the cloned generation” är en hårdslående laddning deaththrash.

Det handlar onekligen om det vid det här laget så välkända (och nästan uttjatade) västkustsoundet, men Arise ligger långt ifrån de övermelodiska standardband som är på modet idag. Alingsåsarna tar avstamp där At the gates en gång startade genren och bjuder sedan på en brutal mangling utan onödiga melodiska inslag. Notera dock att jag inte ogillar den melodiska stilen, men omväxling förnöjer som det så käckt heter. Ljudbilden är karg, kall och ondsint, här har inte bretts på med massa onödiga effekter. Bas, gitarr, sång och trummor får tala för sig själva helt enkelt.

Det är en konst att spela halvmelodisk döds blandat med thrash utan att tankarna genast går till antingen In Flames eller The Haunted och Slayer, men Arise lyckas onekligen. Att At the gates spökar i bakgrunden är väl mest naturligt, vilket nutida västkustgäng influeras inte av dem?

Arise är bra det är inget snack om den saken, men jag tycker det blir lite väl mycket tvåtakt och galen raspsång efter ett tag. Musiken blir lite väl stereotyp och åtminstone jag börjar längta efter lite omväxling. Ärligt talat har jag svårt att avnjuta hela plattan i ett streck. I små doser med Way above life, Wasted life, Another world to consume och titelspåret i täten är det dock helt lysande.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Minnenas Arvika

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner