Joyzine.se


Recension - Skiva

Monster Magnet
Monolithic baby!, 2004
Skivbolag: Steamhammer
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2004-04-20
Hemsida: www.monstermagnet.net

Dave Wyndorf och hans manskap revanscherar sig här kraftigt för bottennappet med slöa ”God Says No”. Det betyder dock inte att ”Monolithic Baby!” är en helt fläckfri historia. Den bjuder visserligen på flertalet sköna rockspår, med Wyndorfs karakteristiska röst som största styrka, men det är på tok för många spår som är alldeles för svaga.

När den är som sämst är skivan tråkig, enformig och framförallt fantasilös. Bandet kommer över huvud taget ingenstans med sin rock utan står bara och stampar på samma dammiga plats utan någon form av finess. Då är kontrasterna till plattans bästa spår enorma. När Wyndorf väl slår huvudet på spiken skriver han verkligen fantastiska rocklåtar. On The Verge och Unbroken (Hotel Baby) fungerar alldeles lysande och stänkaren The Right Stuff visar att glöden fortfarande finns kvar. Samtidigt visar sig Monster Magnet från en mjukare sida och bjuder på charmanta balladen There’s no way out of here.

”Monolithic Baby!” slår ”God Says No” på fingrarna med lätthet, men är ändå inte i närheten av vad ”Powertrip” var. Det börjar nog bli dags för Dave Wyndorf att sluta snacka så enormt mycket och komponera bättre skivor. En platta där bara hälften av materialet håller hög klass är inte tillräckligt i det här sammanhanget.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Festivalkollen 2011, del 2
Putte i Parken 2011
Monster Magnet (2011-07-06)
Monster Magnet (2008-06-27)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner