Joyzine.se


Recension - Skiva

Peter Olofsson & Partyorkestern
Sånt som bara drabbar mig, 2010
Skivbolag: Troglodyt Productions
Av: Anna Enkvist
Publicerad: 2011-02-04
Hemsida: www.peterolofsson.se

Jönköpingssonen Peter Olofsson är en gitarrockare som har den svenska viskulturen fäst i ryggmärgen. 2006 ärades han med att bli tilldelad Hasse Roman-stipendiet, han har spelat sin visorienterade musik i åtta år och har släppt två egenutgivna plattor, men ”Sånt som bara drabbar mig” klassas som det officiella debutalbumet.

Det hela låter och andas väldigt mycket Winnerbäck. Kanske är det ett element som är svårt att undvika och samtidigt ett fack som är väldigt lätt att bli placerad i när man är en vissångare. Och när man väl är placerad i det där facket är det ganska svårt att ta sig ur det, att utmärka sig och övervinna den där vissångaren som merparten av det svenska folket har tagit till sina hjärtan. Tyvärr går detta att applicera på Peter Olofsson.

För när man lyssnar på Peter är det lite som att lyssna på Winnerbäck när han har en av sina sämre dagar. Trots att Peter är en skicklig låtsnickrare, lyssna på Tänk Om så förstår ni varför, känns inte allt riktigt hundraprocentigt. Det är trevligt att lyssna på men det blir tyvärr inte mer än så.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner